• Facts, tips & tricks van

  MILES, HOPPER, KHOSI en ALU KHOSI

  Alles op een rijtje. Toch nog een vraag? Bel me!

  Dakdragers, een absolute must

  Zonder dakdragers geen avonturen

   

  Dakdragers

  Montage van onze daktenten staat of valt met dakdragers (en dan vooral breedte - of dwarsdragers). Zij zijn van groot belang, want zonder de juiste breedtedragers is de daktent niet te monteren. Dakdragers zijn er in vele soorten en maten, maar onze voorkeur gaat uit naar de dakdragers van het merk Thule; Zweedse degelijkheid en voor ons vertrouwd monteren.

   

  Je kunt de breedtedragers zelf kopen, lenen of huren bij je eigen dealer. Via ons kun je breedtedragers huren die alleen op open lengte rails gemonteerd kunnen worden. Geen open lengte rails op je auto, neem dan dag of drie van tevoren contact met je dealer of een ander verhuurbedrijf.

   

  Mocht je in de tussentijd toch zelf een beetje research willen doen, kijk dan even op de site https://www.thule.com/nl-nl/nl/roof-rack/car-racks?q=hjVizDXjw Hier vind je in een oogwenk welk systeem je nodig hebt voor op jouw (kleinere) auto. Topspace bijv. kan je dan vervolgens op weg helpen. Hop, en weg ben je.

   

  Dus, vanaf 2020 verhuren wij ook Thule dakdragers voor open dakrails, van die lange dragers over de lengte van het dak. Deze kosten € 4,50 per dag om te huren.

   

  Let er wel op dat de afstand van het dak van de auto tot de bovenkant van de dwarsdragers minimaal acht cm is. We moeten er namelijk met onze handen tussen kunnen om de daktent veilig te monteren. Ook moeten de breedtedragers ca. 70 cm uit elkaar staan, maar ook weer niet verder dan 140 cm. Bij twijfel, neem dan even, ruim van tevoren, contact met ons op. Zeker als je dragers van de autofabrikant gebruikt is het handig om even door te geven. Ik kan dan kijken of er genoeg montage ruimte is tussen het dak van je auto en de onderkant van de daktent en, of bij dikke breedte dragers de bouten lang genoeg zijn om de tent te monteren.

   

  Anti-diefstal kit

  Die daktent nemen ze niet zomaar meer mee!

  Deze anti diefstal kits, voor de Hopper/Miles of Khosi, bestaat uit 4 slotmoeren met bijbehorende adaptor en 4 veerringen. Met 1 set kun je twee van de vier montage punten volledig voorzien van slotmoeren. Hierdoor is het demonteren van de montage punten, met standard gereedschap, niet meer mogelijk is. Demontage is alleen mogelijk met de bijgeleverde adaptor. Mocht je alle 4 de montagepunten van daktent aan dakdragers willen verzekeren, dan kan je natuurlijk ook besluiten om alle 4 de montage punten te voorzien van de anti diefstal kit. In dat geval stellen we voor om 2 setjes te kopen. Mocht je interesse hebben, let dan wel op dat je de juiste maat besteld.

   

   

  Tips

  Een greep uit eigen ervaring

   

  Onderweg is het raadzaam om af en toe de bevestigingsbouten even aan te draaien, handvast met de bijgeleverde ratel

   

  Zorg dat je op een vlak stukje grond staat ;-) Slaapt prettiger

   

  Ventileer goed, vooral 's nachts. Een kiertje bij raam of deur is ook bij koeler weer noodzakelijk. Aan condens vorming ontkom je helaas niet.

   

  's Nachts een raam open laten, brr koud. Welnee, dit is op te lossen met een hele goede slaapzak.

   

  Ventileer je matras als je meerdaagse trips maakt af en toe, dit bevordert de levensduur, ook al heb je een 3d mesh ventilatiematras

   

  Leg een fleece deken of iets dergelijks langs je heupen, tegen het gesloten muggengaas, dan kan je het deurtje 's nachts open laten, ook als het koeler is en dan kan je de zon zien opkomen;-)

   

  Het bagagenet kan je ook aan twee haakjes bij het voeteneinde hangen, dan hangt het in een MILES niet zo dicht boven je als er (zwaardere) spullen in zitten.

   

  Overweeg het gebruik van een luifel, dit geeft je net meer privacy maar ook meer 'leef comfort' naast of achter de auto. Kijk bijvoorbeeld even naar de SKADU TOO of KAJTO

   

  Om aan het klapperen van de tent te ontkomen bij veel wind, monteer de diagonale elastieken tussen de deuren, dan staat de daktent nog strakker en slaap je zonder geklapper.

   

  Bewaar de hoes van de ladder altijd droog in je auto, dan kan deze ondanks een vieze natte ladder, toch in de daktent gelegd worden als je op pad gaat.

   

  Vergeet niet de elastieken goed en consequent op te bergen in één van de vakken bij je hoofd, dan raak je ze nooit kwijt.

   

  Denk eens na over de NIFTY, onze multi purpose deken. Leg NIFTY op je slaapzak of matras na een nachtje regen zodat het vocht uit het tentdoek door NIFTY wordt geabsorbeerd en niet door je slaapzak. Zo lig je 's avonds weer in een lekker droog bedje.

   

  Wild kamperen, respecteer de regels

  Lees dit even voor je op pad gaat.

  Ik zal particuliere woningen vermijden

  Ik zal mijn tent alleen opzetten op een plaats waar het is toegestaan. Ik zal geen rommel achterlatenvlakbij rotsen, of op plaatsen en al mijn afval meenemen.

  Ik zal geen vuur maken op of waar het risico bestaat dat het vuur zich verspreidt.

  Ik zal geen sporen achterlaten van menselijk afval

  Ik zal geen schade toebrengen aan bossen of natuur.

  Ik zal altijd het hek sluiten.

  Ik zal geen schade toebrengen aan bossen of natuur. 

  Ik zal geen beschermde bloemen plukken.

  Ik zal de reglementen die gelden in beschermde gebieden respecteren.

  Ik zal op mijn hond letten.

  Ik zal alleen daar gaan zwemmen waar het mogelijk is

  Ik zal alleen een motorvoertuig besturen op plaatsen waar het is toegestaan.

   

   

 • Alle maten op een rijtje...

  Kijk en vergelijk!

×
By purchasing at opjeautoslapen.nl and RTTCamping, you agree and accept the warranty and repair policies clearly stated below.

REPAIRS:
All repairs, other than zippers or stitching repairs, will be looked after by the owners of opjeautoslapen.nl or RRTCamping. The owners are capable of doing everything from assessing the issue to solving the problem within their power.

IMPORTANT NOTES:
The date of purchase is considered as the first date of a warranty claim. This same date of purchase determines the 2 year guarantee on our products, excluding zippers and stitching of our products.
All sales are final. Unit replacement is not possible due to change of color or product model indesicion.

By renting a rooftop tent from opjeautoslapen.nl or RTTcamping an obligatory deductible excess applies for all rental tents, of 500 euros, no matter the rental period. This is in addition to the agreed deposit of 400 euro as stated in the reservation agreement
×
By sharing your name, address, email and telephone number you are aware of our policy and agree to our policy stated below:
We, at opjeautoslapen.nl or RRTCamping, will not re-use, reissue, share or keep your personal information stated on your contract or invoice for any purposes in the future.