•  

  Zie hier: Miles STARLING

  Uniek met diagonale ingang, super grote ramen en 140 cm breed. Vanaf januari 2021 te koop voor 2250 euro inclusief ladder

   

   

     

  A (bed)room with a view

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Khosi en Alu-Khosi, weer mee dan genoeg op voorraad dus twijfel niet en ga in 2021 Khosi op pad!

  Veel belangstelling en interesse. We hebben de daktent al door experts laten testen.

  Helemaal blij en overtuigd dat ook Alu Khosi een super tent is.

  Ta da, de ALU KHOSI. Stoer en sterk, als dit niet tegen een stootje kan weten wij het ook niet meer.

   

  Past nog steeds op kleine auto's hoor, maar nu ook geschikt voor het ruigere werk!

  Een aantal impressie foto's van de KHOSI, gemaakt door kopers of huurders. Kijk eens naar die giga luifel! Zo aan te ritsen, easy.

  Klein maar fijn en ook prima op een kleine auto te plaatsen.

  KHOSI, klein van buiten, groot van binnen.

   

   

  Samen met Roland van Dare to be Different ontwikkeld, waar samenwerking al niet toe kan leiden

  De ingangen diagonaal tegenover elkaar, super grote ramen en maar liefst 140 cm breed

  Room with a view, van maar liefst 360 graden rondom de tent

  Lekker op je buik van de bloemetjes en beestjes genieten, of de mooie vergezichten

 • In vogelvlucht, onze drie type tenten op een rijtje.....

  De Alu Khosi is in de basis een gewone Khosi, alleen de shell is anders en de maten wijken een klein beetje af. Onder kopje KOPEN vind je meer informatie hierover.

  Voor meer informatie, kijk even op de KOPEN pagina

  Daar staan bovendien nog veel meer details en leuke accesoires

  Dit wil jij toch ook?

  A road trip door Europa van meer dan 6 maanden, jaloers!!!!

 • In verband met het Corona virus zijn we alleen op afspraak geopend.

  Bel of mail even en we zien jullie graag in Weesp

  We delen een hele grote loods dus als je ons niet kunt vinden, bel dan even!

  Femke 0651556226 of Tim 0629013401

  Of, kijk even op onze partner lijst op de Contact pagina, misschien zitten zij dichterbij voor een bezoek in België, Duitsland of Engeland.

  Maandag

  10.00 - 12.00 uur

  (ook voor montage/demontage verhuur)

   

   

   

   

   

  Dinsdag

  14.00 - 18.00 uur

   

   

   

   

   

   

   

  Donderdag

  16.00 - 19.00 uur (Happy Hour 17-18)

   

   

   

   

   

   

  Vrijdag

  10.00 - 12.00 uur

  (ook voor montage/demontage verhuur)

   

   

   

   

  Zaterdag (alleen in niet Corana tijden;-(

  10.00 -17.00 uur

  (ook voor montage/demontage verhuur)

 •  

  Op je auto slapen in één van Femkes RooftopTents, 

  tja, dan neem je je eigen kussen en deken overal mee naar toe.

  Het avontuur kan beginnen. En ja natuurlijk, deze tent past op elke auto met dwarsdragers, echt waar! Ook de kleine auto's. Op de pagina Facts, Tips&Tricks leg ik precies uit hoe het zit met het extra gewicht op je dak.

   

   

  De vogels fluiten, de zon schijnt, de wind waait door de tent, droom maar lekker weg ..................... eropuit, fietsen of wandelen.

   

  Een korte introductie: Ik ben Femke, kampeerfanaat en reiziger in hart en nieren. Femke's slimme daktent, of rooftop tent, is een superslim ding voor mensen die snel, makkelijk en comfortabel mooie plekjes willen verkennen met elke willekeurige personenauto, groot maar vooral ook klein. Ik bied vooralsnog drie type tenten aan, de MILES, HOPPER en KHOSI. Lees voor meer product details verder onder KOPEN.

   

  Deze daktenten hebben Tim, mijn partner (in crime), en ik samen met de makers (door)ontwikkeld op basis van eigen ervaringen en die van gebruikers. Lees lekker verder, bestel een daktent of - als je niet genoeg opslagruimte hebt - huur er één voor een superleuke vakantie! Kijk hiervoor onder HUREN.

  Of heb je weleens nagedacht over een daktent delen? Met buren, familie of vrienden, hoe leuk is dat. Wij kunnen 'm in de koele winter maanden zelfs voor je opslaan in onze loods!

   

   

  Hoe het begon in 2012, waar we nu anno 2020 staan en de ontwikkelingen voor 2021

  Het begon allemaal met een kampeervakantie in Kroatië, op mijn favoriete eiland Hvar in 2012. De buren hadden een grote koffer op het dak van hun Ford Ka die vervolgens werd omgebouwd tot een waar twee-persoons bed. En dat binnen een paar minuten!

  De stoeltjes en het tafeltje kwamen uit de kofferbak en klaar waren ze. Proost!

  De volgende ochtend, toen ik wilde vragen of ik even in hun tent mocht kijken, waren de buren al weg. Voor dag en dauw, op weg naar een nieuw avontuur.

  Inmiddels is het 2020 en zijn Tim en ik bezig met de ontwikkeling van daktenten voor het komende jaar. Gewoon vanaf onze keuken tafel in Amsterdam of in onze loods in Weesp.

  De afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest om de perfecte weersbestendige daktenten te ontwikkelen voor ons soms natte weer. Dit kan alleen door zelf veel te kamperen, in weer en wind en de verhalen van onze huurders aan te horen en iets te doen met die informatie.

  Elk jaar een kleine aanpassing, zij het aan de ritsen, de luifels, de stof of sluitingen. Alle beetjes helpen om de perfecte daktent te realiseren.

  Voor 2019 hadden we van Ten Cate Outdoor Fabrics het groene licht gekregen om tenten te mogen maken van Ten Cate stof en het label te mogen voeren. Van deze limited edition zijn inmiddels allemaal uitverkocht.

  En we gaan door, we leggen de lat hoog, op naar de beste waterdichte daktent van Noord-Europa in 2020!

  Sterker nog, de Khosi is een hele fijne tent gebleken in 2019. Dit jaar introduceren we een aluminium variant, een Alu Khosi.

  Deze was voor het eerst te bezichtigen op de Vakantiebeurs in januari 2020, in Utrecht. Nu delen we deze tent per tour beurt met onze dealers zodat ook zij deze tent kunnen ervaren. En, het zal je niet verrassen: De bestelling voor september 2020 is geplaatst!

   

  De tenten

  In eerste instantie koos ik ervoor om me te beperken tot twee types in één formaat, ook geschikt voor de kleinere personenauto. Inmiddels is er sind 2019 een derde type bij gekomen en in 2020 een vierde, een variant op ons derde type.

   

  De eerste daktent heb ik geïmporteerd uit China in 2014. Dit exemplaar heb ik zelf met Tim en 2 kinderen uitvoerig getest tijdens korte vakanties. Sommige vrienden zijn ook 'het dak op' geweest, met verschillende formaat auto's.

  Alle commentaar en suggesties heb ik doorgesproken met de producent. Zo is de kwaliteit van de ritsen verbeterd, de ventilatie in de tent (open en gesloten) is aangepast, het muggengaas is van een fijnere kwaliteit gemaakt, er komen andere sluitingen aan en zo zijn er vele andere kleine dingen aangepast en verbeterd. Allemaal hele praktische zaken die het comfort en de kwaliteit verhogen en daarmee bijdragen aan een zorgeloze vakantie.

   

  Gemak & snelheid op een rijtje:

  · je monteert de tent makkelijk en snel op je auto en je bent vakantie-klaar, niet in je auto maar op je auto slapen!

  · je hoeft echt geen 4WD te hebben, de daktent past ook juist goed op kleine auto's, mits er dwarsdragers op passen.

  · je houdt ruimte over in je auto, alle volumineuze zaken liggen namelijk op je dak. Zo kan je extra andere spullen meenemen voor koken, sport, spel, enz.

  · geen vocht, geen kou vanuit de grond en geen enge beesten om over wakker te liggen (torren, slangen, pissebedden).

  Vrijheid en Filosofie

  Adem in, adem uit, adem in, adem uit .................. heerlijk die frisse lucht!

  De kampeerburen op Hvar in 2012 zetten mij aan het denken: het gevoel van ultieme vrijheid. Zo simpel en zo snel ergens een nachtje comfortabel slapen in je eigen bed, een 'penthouse' op je auto.

  Hier wilde ik wat mee doen. Eenmaal thuis begon de zoektocht en al snel bleek dat meer mensen deze manier van reizen ontdekt hadden. En de laatste jaren nog meer ontdekt hebben! En, sterker nog, hopelijk gaan ontdekken.

  Er blijken heel veel kampeerders interesse te hebben in het nog meer 'buiten leven' en zich te realiseren hoe fijn het is om die vrijheid te hebben. Deze mensen wil ik graag 'het dak op' helpen om dit gevoel van vrijheid ook daadwerkelijk te ervaren. Alleen al het uitzicht als je 's morgens wakker wordt;-)

   

  Filosofie

  Het is mijn ambitie om een daktent te kunnen leveren die, op den duur, 100% duurzaam is. Dat is op dit moment nog niet haalbaar. Dat vergt voor de nabije toekomst nog de nodige research. Maar inmiddels is de eerste stap gezet: de 'shell' van de tenten is van ABS. Dit materiaal is, in tegenstelling tot polyester/glassfiber, 100% recyclebaar. We zijn zoekende naar tentdoek waarbij zo min mogelijk chemicaliën worden gebruikt om het doek te impregneren etc. Zonder dat we door een buitje regen meteen nat worden natuurlijk. Voor 2021 staat een rondje Europa op de agenda, maar eens onderzoeken of we de tenten dichterbij huis kunnen maken. Best een uitdaging overigens.


  Inmiddels zijn we de kleinschaligheid voorbij. We hebben onze kleine opslagruimte in Weesp vergroot tot een ware showroom, alwaar we graag een kop koffie of glas wijn schenken. Samen met andere kampeerliefhebbers dromen over mooie nieuwe bestemmingen en reisverhalen, foto's of ervaringen uitwisselen… wie wil dat nou niet?

   

  Vrijheid & uitzicht!

  · je wordt wakker en kijkt meteen over het meer, door de bossen en over de velden - een beeldig verhoogd uitzicht, niet dat laag-bij-de-grondse.

  · je bent lean & mean aan het reizen, het oppakken & weer wegwezen is geen gedoe dus je voelt je een stuk vrijer om te gaan ontdekken wat en waar je wil.

  · je kunt zomaar stoppen & gaan slapen, tenminste: daar waar je vrij mag kamperen (in Frankrijk langs de wegen, in Scandinavië overal - om maar eens iets te noemen).

  · je hoeft geen tent op te zetten, de daktenten van Femke zijn ready-to-sleep binnen één minuut (zonder kracht of moeite).

  · je maakt één keer je bed op en wèg ben je! Je hoeft je bed niet elke keer opnieuw op te maken gedurende de reis (tenzij je het wil wassen of luchten natuurlijk). Zo ligt je bed in een een Miles of Hopper elke avond weer klaar voor nieuwe dromen. Bij een Khosi moet je nog even de slaapzak naar binnen gooien.

  · op normale kampeerplaatsen en campings hou je veel meer ruimte over: je tent staat immers op je auto - dat scheelt ruimte rondom je plekje.

   

   

  De MILES of de HOPPER, of......

  Op een rijtje, dit is wat je 'op je dak' krijgt.

  Vooral, die vrijheid!

  De drie typen tenten die we op dit moment verkopen of verhuren heten MILES, HOPPER en (alu) KHOSI.

  • De MILES is rechthoekig van vorm, met twee in – en uitgangen aan de beide zijkanten en twee raampjes aan hoofd- en voeteneinde
  • De HOPPER is een driehoekige tent, met één groot raam en twee uitgangen aan beide zijkanten
  • Over de KHOSI vertellen hiernaast meer

  Alle tenten zijn uitgerust met muggengaas, matras, vaste luifels, een montage kit én een ladder die desgewenst verlengd kan worden. Onder de matras ligt standaard een anti-condens mat (3D mesh). Voor de prinsesjes onder ons kan een traagschuim matras van 3,5 cm dik op de matras gelegd worden voor nog meer comfort. Er is namelijk genoeg ruimte voor beddengoed in deze 2 typen tenten.


  De MILES gaat middels vier gasveren omhoog en de HOPPER middels twee gasveren en heeft twee scharnieren aan de korte kant van de hard shell. Voor- of nadelen ten opzichten van elkaar?

  Niet echt, het is maar net wat je zelf prettig vindt en wat je er leuk uit vindt zien. Eén dingetje, de HOPPER leent zich bij uitstek voor hele hoge auto's of busjes omdat deze daktent maar van één kant hoeft te worden dicht getrokken. Wil je meer weten of even proef liggen? Maak een afspraak, dan leg ik alles haarfijn uit.

   

  Sterk & slim

  · je krijgt echt top-gear: goed en degelijk spul, goed gemaakt, naar onze eigen smaak en welbevinden.

  · de daktenten zijn sterk en slim in elkaar gezet met handige gadgets & extra's, zoals 3d mesh, ventilatieroosters en een stevige ladder.

  · je kan kiezen uit 4 kleuren stof; oranje, groen, sand of grijs

   

  De KHOSI en ALU-KHOSI

  Onze nieuwe babies!

  De KHOSI is een hybride daktent. Dit houdt in dat het een 'klap' tent is met een hard dak. Een hybride tent wordt meestal dwars op het dak van de auto geplaatst en klapt uit naast de auto. Het uitgeklapte deel steunt dan op de ladder.

  De tent zelf lijkt meer op een tent dan de MILES of HOPPER. Eigenlijk kan je de KHOSI goed vergelijken met een soft shell daktent maar dan net even netjes dichtgeklapt en ingepakt onder een harde deksel.

  De harde deksel maakt het inklappen van de tent sneller dan een soft shell, bovendien is de hard shell een stukje aërodynamischer dan een soft shell. En ja, helaas ook een fractie duurder.

  • De KHOSI is, om te zien, bijna een soft shell daktent echter in een harde shell
  • Deze daktent vouw je open, een gedeelte leunt dan op de ladder, naast je auto
  • Je slaapt dus niet zoals bij HOPPER en MILES in de lengte van de auto, maar haaks op het dak van de auto
  • De KHOSI heeft een bijna vierkante shell en klapt uit naar de zijkant waardoor het slaap oppervlak groter wordt. Het pakket op je dak is wel kleiner!
  De KHOSI is ook uitgerust met muggengaas, matras, 3D ventilatie mat, 2 opberg tassen, montagekit en ladder. Deze daktent heeft naast de afritsbare fly tarp ook een grote 'vaste' luifel en nog vele extra's die deze tent helemaal compleet maakt:
  • een super grote extra aanritsluifel (schaduw oppervlak van ca. 3x3,5 m)
  • 4 telescoop stokken met scheerlijnen
  • 2 verschillende opberg zakken/vakken voor schoenen en andere kampeer benodigdheden
  • 3D ventilatiemat onder de matras
  De KHOSI hebben we veel verhuurd in zomer 2019. Veel en vaak!
  Dit heeft ons doen realiseren dat we snel aan de slag moesten met de ALU KHOSI. Een gewone KHOSI maar met een shell van aluminium. Vanaf half september 2020 te koop via ons of onze partners.
   
  En de kleuren? We hebben na lang wikken en wegen besloten om de KHOSI in 1 kleur te laten maken. Een mooie glimmende zwarte shell en de tent zelf van 2 typen legergroene stof, of is het een khaki kleur? Ik weet het niet maar we vinden dit mooi dus dit is wat het geworden is;-)
   

   

   

  Miles STARLING

  Ontstaan uit de spontane actie om meer met onze 'concurrent' te gaan samen werken.

   

  Roland van Dare to be Different een concurrent? Nee hoor, zeker niet. Sterker nog, we zijn sinds 2020 begonnen met een losse vorm van samenwerken. Waarom niet onze krachten bundelen of spiegelen? Geen losse ritjes meer naar onze dealers, maar gecombineerde ritten. Elke bestelling die we kunnen combineren scheelt weer een extra auto op de weg, alle kleine beetjes helpen.

   

  Gezien de vraag naar iets bredere daktenten heeft Roland het ontwerp gemaakt en zijn wij samen naar de juiste fabriek gaan zoeken die deze tenten kan maken naar onze kwaliteitswensen.

   

  Wat is er verder dan zo anders aan?

  De deuren en de ramen zijn het meest opmerkelijk. De ingangen zitten namelijk niet recht tegenover elkaar maar schuin. Zo kan je de ladder voor een deur zetten en de andere deur, per kant van de auto, nog steeds openen. Bovendien bieden de ramen een waanzinnig ruime blik op de wereld onder je en om je heen.

  De STARLING is ook net even een stukje breder dan onze huidige Miles waardoor je makkelijker een baby of kleine peuter bij je in de tent kunt laten slapen.

  Kijk maar even naar de foto's, dan wordt het allemaal een stuk duidelijker.

   

  Ben ik de enige?

  Welnee!

   

  Nee, zeker niet. Maar wel (bijna) de enige die de tenten zelf op basis van ervaring door ontwikkelt met nieuwe en betere materialen. Roland, van Dare To Be Different, goede vriend en producent van soft shell tents is ons, in jaren, net even voor.

  Natuurlijk zijn er concurrenten op de markt zoals Maggiolina, Airtop en nog vele vele anderen, kijk gerust rond op internet en vergelijk.

  Ik hoop natuurlijk dat je daarna kiest voor één van Femkes Rooftop Tents van opjeautoslapen.nl

  Op basis van de persoonlijke benadering, de goede service en de aangename prijs. Bovendien, nemen we jouw suggesties mee bij het doorontwikkelen op dit reeds lang bestaande concept.

   

  Deze feedback nemen we echt serieus en helpt ons bij het doorontwikkelen.

  Wat we het meeste horen is 'het is zo heerlijk simpel, geen ingewikkelde- of luxe fratsen'. Precies!

  Dat is ook wat we willen leveren. Een simpele doch comfortabele tent, voor elke outdoor liefhebber. En die nog op kleinere personenauto's past ook!

   

  Misschien is het nog even handig om uit te leggen dat er meer softshell tenten op de markt zijn dan hardshell tenten. Hier zit ook een aanzienlijk prijsverschil in. Een softshell is een tent geheel van stof, veelal een vierkant pakket op je dak dat kan worden uitgeklapt, een gedeelte komt dan als het ware naast de auto te hangen. Net als onze KHOSI maar dan met een harde shell. Een hardshell kan alleen maar omhoog en is vorm-vast, voorzien van een harde 'shell' die door middel van gasveren open en dicht gaat. Hardshells zijn qua slaapoppervlak (in ons geval) wat kleiner maar daarentegen sneller droog bij regen en aanzienlijk sneller qua inpakken en wegwezen.

   

 • Photos & Videos

  Take a look and enjoy the view

  ALU KHOSI open en dicht.........luifel er aan en..........

  Elke keer dat ik deze video zie word ik weer blij;-)

  Super super blij!!

  Dank Gijs, voor al je enthousiasme;-)

  Miles, Miles, Miles and Miles..............away

  Let's go, let's make some miles.

  Onze grijze Miles in de bijrol bij 21"

  Let's go, let's make some sMILES

  MILES, sky high in the Picos d'Europa

  The best views are from the top

  Bird's eye view, onze eerste tenten van jaren geleden.

  The best views are from the top

  Vissers, raar volk maar wel met passie!

  En dat begrijpen we helemaal

×
By purchasing at opjeautoslapen.nl and RTTCamping, you agree and accept the warranty and repair policies clearly stated below.

REPAIRS:
All repairs, other than zippers or stitching repairs, will be looked after by the owners of opjeautoslapen.nl or RRTCamping. The owners are capable of doing everything from assessing the issue to solving the problem within their power.

IMPORTANT NOTES:
The date of purchase is considered as the first date of a warranty claim. This same date of purchase determines the 2 year guarantee on our products, excluding zippers and stitching of our products.
All sales are final. Unit replacement is not possible due to change of color or product model indesicion.

By renting a rooftop tent from opjeautoslapen.nl or RTTcamping an obligatory deductible excess applies for all rental tents, of 500 euros, no matter the rental period. This is in addition to the agreed deposit of 400 euro as stated in the reservation agreement
×
By sharing your name, address, email and telephone number you are aware of our policy and agree to our policy stated below:
We, at opjeautoslapen.nl or RRTCamping, will not re-use, reissue, share or keep your personal information stated on your contract or invoice for any purposes in the future.