• Facts, tips & tricks van

  MILES, HOPPER en KHOSI

  Alles op een rijtje. Toch nog een vraag? Bel me!

  Wat zit er nou eigenlijk op dat dak, en past het wel op mijn dak?

  Hoe dan ook, 't zijn slimme daktenten;-)

  • De MILES gaat recht omhoog met vier gasveren, de HOPPER scharniert aan de korte/voeten kant met twee gasveren
  • De KHOSI, heeft geen gasveren maar klapt uit naast de auto
  • Materiaal box: aerodynamisch ABS,  waterproof en dubbele bodem
  • Gewicht box: varieert per tent van 55-65 kg
  • Zelfdragende bodem: eenvoudig op dakdragers te monteren
  • Materiaal tent: polyester mix met katoen 200 - 280 gr. doek, waterproof en brandvertragend
  • Per 2019:  TEN CATE outdoor fabrics  daktenten, 190 gr. doek, geheel polyester, in antraciet grijs
  • Ventilatie: altijd een raampje open zetten voor een kiertje frisse lucht, het blijft tenslotte een tent 
  • De tent is voorzien van deuren met binnendeuren van zeer fijn gaas tegen muggen
  • Bijna alle ramen of deurtjes kunnen als vaste luifel worden opgezet
  • Tweepersoons matras met hoes van katoen, voorzien van rits zodat de hoes gewassen kan worden
  • De tenten hebben haakjes en/of opruimvakken voor persoonlijke eigendommen
  • Aan te raden maximale snelheid met een daktent op de auto is 120 km/uur
  • Dakdragers: statisch gewicht tot max. 300 kg. Dynamisch gewicht max. 80 kg. De statische dakbelasting (stilstaand, tijdens gebruik van daktent) is maximaal drie tot vier  keer de dynamische dakbelasting
  • Voor meer informatie, in het Duits maar super grondig uitgezocht, kan je kijken op http://dachzeltnomaden.com/2017/11/20/dachzelte-und-die-zulaessige-dachlast/

  Dakdragers, een absolute must

  Zonder dakdragers geen avonturen

   

  Dakdragers

  Montage van onze daktenten staat of valt met dakdragers (en dan vooral breedte - of dwarsdragers). Zij zijn van groot belang, want zonder de juiste breedtedragers is de daktent niet te monteren. Dakdragers zijn er in vele soorten en maten, maar onze voorkeur gaat uit naar de dakdragers van het merk Thule; Zweedse degelijkheid en voor ons vertrouwd monteren.

   

  Je kunt de breedtedragers zelf kopen, lenen of huren bij je eigen dealer. Via topspace.nl kun je breedtedragers kopen of huren. Je hoeft alleen maar een dag of drie van tevoren contact met hen op te nemen en zij regelen de rest.

   

  Mocht je in de tussentijd toch zelf een beetje research willen doen, kijk dan even op de site https://www.thule.com/nl-nl/nl/roof-rack/car-racks?q=hjVizDXjw Hier vind je in een oogwenk welk systeem je nodig hebt voor op jouw (kleinere) auto. Topspace kan je dan vervolgens op weg helpen. Hop, en weg ben je.

   

  Let er wel op dat de afstand van het dak van de auto tot de bovenkant van de dwarsdragers minimaal acht cm is. We moeten er namelijk met onze handen tussen kunnen om de daktent veilig te monteren. Ook moeten de dakdragers ca. 70 cm uit elkaar staan, maar ook weer niet verder dan 140 cm. Bij twijfel, neem dan even, ruim van tevoren, contact met ons op. Zeker als je dragers van de autofabrikant gebruikt is het handig om even door te geven. Ik kan dan kijken of er genoeg montage ruimte is tussen het dak van je auto en de onderkant van de daktent of bij dikke breedte dragers de bouten lang genoeg zijn om de tent te monteren.

   

  Nogmaals:

  Statisch gewicht voor een gemiddeld dak tot max. 300 kg. Rijdend max. 80 kg De statische dakbelasting (stilstaand, tijdens gebruik van daktent) is maximaal drie tot vier keer de dynamische dakbelasting.

  Voor meer informatie, in het Duits, maar super grondig uitgezocht kan je kijken op http://dachzeltnomaden.com/2017/11/20/dachzelte-und-die-zulaessige-dachlast/

   

  Tips

  Een greep uit eigen ervaring

   

  Onderweg is het raadzaam om af en toe de bevestigingsbouten even aan te draaien, handvast.

   

  Zorg dat je op een vlak stukje grond staat ;-)

   

  Ventileer goed, ook 's nachts. Een kiertje bij raam of deur is ook bij koeler weer aan te raden. Aan condens vorming ontkom je helaas niet.

   

  Koud? Welnee, dit is op te lossen met een hele goede slaapzak.

   

  Ventileer je matras als je meerdaagse trips maakt af en toe, dit bevordert de levensduur.

   

  Leg een fleece deken of iets dergelijks langs je heupen, tegen het muggengaas, dan kan je het deurtje 's nachts open laten, ook als het koeler is en dan kan je de zon zien opkomen;-)

   

  Het bagagenet kan je ook aan twee haakjes bij het voeteneinde hangen, dan hangt het in een MILES niet zo dicht boven je als er (zwaardere) spullen in zitten.

   

  Als je vaak alleen op pad gaat, of de daktent op een hele hoge bus/auto plaatst, dan raden we de HOPPER aan. Simpelweg omdat deze een fractie makkelijker te sluiten is als je dit alleen moet doen.

   

  Overweeg het gebruik van een luifel, dit geeft je net meer privacy maar ook meer 'leef comfort' naast of achter de auto. Kijk bijvoorbeeld even naar de SKADU.

   

  Om aan het klapperen van de tent te ontkomen bij veel wind, monteer de diagonale elastieken tussen de deuren, dan staat de daktent nog strakker en slaap je zonder geklapper.

   

  Bewaar de hoes van de ladder altijd droog in je auto, dan kan deze ondanks een vieze natte ladder, toch in de daktent gelegd worden als je op pad gaat.

   

  Vergeet niet de elastieken goed en consequent op te bergen in één van de vakken bij je hoofd, dan raak je ze nooit kwijt.

   

  Denk eens na over de NIFTY, onze multi purpose deken. Leg NIFTY op je slaapzak of matras na een nachtje regen zodat het vocht uit het tentdoek door NIFTY wordt geabsorbeerd en niet door je slaapzak. Zo lig je 's avonds weer in een lekker droog bedje.

   

  Wild kamperen, respecteer de regels

  Lees dit even voor je op pad gaat.

  Ik zal particuliere woningen vermijden

  Ik zal mijn tent alleen opzetten op een plaats waar het is toegestaan. Ik zal geen rommel achterlatenvlakbij rotsen, of op plaatsen en al mijn afval meenemen.

  Ik zal geen vuur maken op of waar het risico bestaat dat het vuur zich verspreidt.

  Ik zal geen sporen achterlaten van menselijk afval

  Ik zal geen schade toebrengen aan bossen of natuur.

  Ik zal altijd het hek sluiten.

  Ik zal geen schade toebrengen aan bossen of natuur. 

  Ik zal geen beschermde bloemen plukken.

  Ik zal de reglementen die gelden in beschermde gebieden respecteren.

  Ik zal op mijn hond letten.

  Ik zal alleen daar gaan zwemmen waar het mogelijk is

  Ik zal alleen een motorvoertuig besturen op plaatsen waar het is toegestaan.

   

   

 • The complete picture

  Take a look and compare!

×
By purchasing at opjeautoslapen.nl and RTTCamping, you agree and accept the warranty and repair policies clearly stated below.

REPAIRS:
All repairs, other than zippers or stitching repairs, will be looked after by the owners of opjeautoslapen.nl or RRTCamping. The owners are capable of doing everything from assessing the issue to solving the problem within their power.

IMPORTANT NOTES:
The date of purchase is considered as the first date of a warranty claim. This same date of purchase determines the 2 year guarantee on our products, excluding zippers and stitching of our products.
All sales are final. Unit replacement is not possible due to change of color or product model indesicion.

By renting a rooftop tent from opjeautoslapen.nl or RTTcamping an obligatory deductible excess applies for all rental tents, of 500 euros, no matter the rental period. This is in addition to the agreed deposit of 400 euro as stated in the reservation agreement
×
By sharing your name, address, email and telephone number you are aware of our policy and agree to our policy stated below:
We, at opjeautoslapen.nl or RRTCamping, will not re-use, reissue, share or keep your personal information stated on your contract or invoice for any purposes in the future.