• In verband met het Corona virus zijn we alleen op afspraak geopend.

  Bel of mail even en we zien jullie in Weesp

  We delen een hele grote opslagruimte dus als je ons niet kunt vinden, bel dan even!

  Femke 0651556226 of Tim 0629013401

  Maandag

  10.00 - 12.00 uur

  (ook voor montage/demontage verhuur)

   

   

   

   

   

  Dinsdag

  14.00 - 18.00 uur

   

   

   

   

   

   

   

  Donderdag

  16.00 - 19.00 uur (Happy Hour 17-18)

   

   

   

   

   

   

  Vrijdag

  10.00 - 12.00 uur

  (ook voor montage/demontage verhuur)

   

   

   

   

  Zaterdag (alleen in het hoog-seizoen april t/m september)

  10.00 -17.00 uur

  (ook voor montage/demontage verhuur)

 • En? Al plannen aan het maken voor zomer 2020? Ik hoop het wel, niets leukers dan de voorpret, toch!

   

   

     

  A (bed)room with a view

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • In vogelvlucht, onze drie tenten op een rijtje.....

  Als je meer tijd hebt ga er dan even voor zitten, hier begint je vakantie tenslotte al een beetje.

  Stel je voor, dit kan jij zijn: op avontuur door Europa

  Kirsten en Leon gingen je voor! En, sttttt, kwamen zwanger terug;-)

  Dit wil jij toch ook?

  A road trip door Europa van meer dan 6 maanden, jaloers!!!!

 •  

  Op je auto slapen in één van Femkes RooftopTents, 

  tja, dan neem je je eigen kussen en deken overal mee naar toe.

  Het avontuur kan beginnen. En ja natuurlijk, deze tent past op elke auto met dwarsdragers, echt waar! Ook de kleine auto's. Op de pagina Facts, Tips&Tricks leg ik precies uit hoe het zit met het extra gewicht op je dak.

   

   

  De vogels fluiten, de zon schijnt, de wind waait door de tent, droom maar lekker weg ..................... eropuit, fietsen of wandelen.

   

  Een korte introductie: Ik ben Femke, kampeerfanaat en reiziger in hart en nieren. Femke's slimme daktent, of rooftop tent, is een superslim ding voor mensen die snel, makkelijk en comfortabel mooie plekjes willen verkennen met elke willekeurige personenauto, groot maar vooral ook klein. Ik bied vooralsnog drie type tenten aan, de MILES, HOPPER en KHOSI. Lees voor meer product details verder onder KOPEN.

   

  Deze daktenten hebben Tim mijn partner (in crime) en ik samen met de makers (door)ontwikkeld op basis van eigen ervaringen en die van gebruikers. Lees lekker verder, bestel een daktent of - als je niet genoeg opslagruimte hebt - huur er één voor een superleuke vakantie! Kijk hiervoor onder HUREN.

  Of heb je weleens nagedacht over een daktent delen? Met buren, familie of vrienden, hoe leuk is dat. Wij kunnen 'm in de koele winter maanden zelfs voor je opslaan in onze loods!

   

   

  Hoe het begon in 2012, waar we nu anno 2020 staan en de ontwikkelingen voor 2021

  Het begon allemaal met een kampeervakantie in Kroatië, op mijn favoriete eiland Hvar in 2012. De buren hadden een grote koffer op het dak van hun Ford Ka die vervolgens werd omgebouwd tot een waar twee-persoons bed. En dat binnen een paar minuten!

  De stoeltjes en het tafeltje kwamen uit de kofferbak en klaar waren ze. Proost!

  De volgende ochtend, toen ik wilde vragen of ik even in hun tent mocht kijken, waren de buren al weg. Voor dag en dauw, op weg naar een nieuw avontuur.

  Inmiddels is het 2020 en zijn Tim en ik bezig met de ontwikkeling van daktenten voor het komende jaar. Gewoon vanaf onze keuken tafel in Amsterdam.

  De afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest om de perfecte weersbestendige daktenten te ontwikkelen voor ons soms natte weer. Dit kan alleen door zelf veel te kamperen, in weer en wind en de verhalen van onze huurders aan te horen en iets te doen met die informatie.

  Elk jaar een kleine aanpassing, zij het aan de ritsen, de luifels, de stof of sluitingen. Alle beetjes helpen om de perfecte daktent te realiseren.

  Voor 2019 hadden we van Ten Cate Outdoor Fabrics het groene licht gekregen om tenten te mogen maken van Ten Cate stof en het label te mogen voeren. Van deze limited edition zijn er nog maar enkele over.

  En we gaan door, we leggen de lat hoog, op naar de beste waterdichte daktent van Noord-Europa in 2020! Sterker nog, de Khosi is een hele fijne tent gebleken in 2019. In 2020 komt er een aluminium variant, een Alu Khosi.

  Deze was voor het eerst te bezichtigen op de Vakantiebeurs in januari, in Utrecht. Nu delen we deze tent per tour beurt met onze dealers zodat ook zij deze tent kunnen ervaren. Of we er mee verder gaan zal eind 2020 moeten blijken.

   

   

  De tenten

  In eerste instantie koos ik ervoor om me te beperken tot twee types in één formaat, ook geschikt voor de kleinere personenauto. Inmiddels is er sind 2019 een derde variant bij gekomen.

  De eerste daktent heb ik geïmporteerd uit China in 2014. Dit exemplaar heb ik zelf met Tim en 2 kinderen uitvoerig getest tijdens korte vakanties. Sommige vrienden zijn ook 'het dak op' geweest, met verschillende formaat auto's.

  Alle commentaar en suggesties heb ik doorgesproken met de producent. Zo is de kwaliteit van de ritsen verbeterd, de ventilatie in de tent (open en gesloten) is aangepast, het muggengaas is van een fijnere kwaliteit gemaakt, er komen andere sluitingen aan en zo zijn er vele andere kleine dingen aangepast en verbeterd. Allemaal hele praktische zaken die het comfort en de kwaliteit verhogen en daarmee bijdragen aan een zorgeloze vakantie.

   

  Gemak & snelheid op een rijtje:

  · je monteert de tent makkelijk en snel op je auto en je bent vakantie-klaar, niet in je auto maar op je auto slapen!

  · je hoeft echt geen 4WD te hebben, de daktent past ook juist goed op kleine auto's, mits er dwarsdragers op passen.

  · je maakt één keer je bed op en wèg ben je! Je hoeft je bed niet elke keer opnieuw op te maken gedurende de reis (tenzij je het wil wassen of luchten natuurlijk). Zo ligt je bed in een een Miles of Hopper elke avond weer klaar voor nieuwe dromen. Bij een Khosi moet je nog even de slaapzak naar binnen gooien.

  · je hoeft geen tent op te zetten, de daktenten van Femke zijn ready-to-sleep binnen één minuut (zonder kracht of moeite).

  · je houdt ruimte over in je auto, alle volumineuze zaken liggen namelijk op je dak. Zo kan je extra andere spullen meenemen voor koken, sport, spel, enz.

  · geen vocht, geen kou vanuit de grond en geen enge beesten om over wakker te liggen (torren, slangen, pissebedden).

  Vrijheid en Filosofie

  Adem in, adem uit, adem in, adem uit .................. heerlijk die frisse lucht!

  De kampeerburen op Hvar in 2012 zetten mij aan het denken: het gevoel van ultieme vrijheid. Zo simpel en zo snel ergens een nachtje comfortabel slapen in je eigen bed, een 'penthouse' op je auto.

  Hier wilde ik wat mee doen. Eenmaal thuis begon de zoektocht en al snel bleek dat meer mensen deze manier van reizen ontdekt hadden. En de laatste jaren nog meer ontdekt hebben! En, sterker nog, gaan ontdekken.

  Er blijken heel veel kampeerders interesse te hebben in het nog meer 'buiten leven' en zich te realiseren hoe fijn het is om die vrijheid te hebben. Deze mensen wil ik graag 'het dak op' helpen om dit gevoel van vrijheid ook daadwerkelijk te ervaren. Alleen al het uitzicht als je 's morgens wakker wordt;-)

   

  Filosofie

  Het is mijn ambitie om een daktent te kunnen leveren die 100% duurzaam is. Dat is op dit moment nog niet haalbaar. Dat vergt voor de nabije toekomst nog de nodige research. Maar inmiddels is de eerste stap gezet: de 'shell' van de tenten is van ABS. Dit materiaal is, in tegenstelling tot polyester/glassfiber, 100% recyclebaar. We zijn zoekende naar tentdoek waarbij zo min mogelijk chemicaliën worden gebruikt om het doek te impregneren etc. Zonder dat we door een buitje regen meteen nat worden natuurlijk. Best een uitdaging overigens.


  Voorlopig kies ik voor kleinschaligheid. Ik huur simpelweg een kleine ruimte in een gedeelde opslag, ik zorg dat er water is voor een kop koffie. Samen met andere kampeerliefhebbers dromen over mooie nieuwe bestemmingen en reisverhalen, foto's of ervaringen uitwisselen… wie wil dat nou niet?

  Een houtkacheltje, de ANVIL, houdt ons warm tijdens het monteren in het voorjaar, als de echte avonturiers er weer op uit trekken met een daktent van Femke.

   

  Vrijheid & uitzicht!

  · je wordt wakker en kijkt meteen over het meer, door de bossen en over de velden - een beeldig verhoogd uitzicht, niet dat laag-bij-de-grondse.

  · je bent lean & mean aan het reizen, het oppakken & weer wegwezen is geen gedoe dus je voelt je een stuk vrijer om te gaan ontdekken wat en waar je wil.

  · je kunt zomaar stoppen & gaan slapen, tenminste: daar waar je vrij mag kamperen (in Frankrijk langs de wegen, in Scandinavië overal - om maar eens iets te noemen).

  · op normale kampeerplaatsen en campings hou je veel meer ruimte over: je tent staat immers op je auto - dat scheelt ruimte rondom je plekje.

   

   

  De MILES of de HOPPER

  Op een rijtje, dit is wat je 'op je dak' krijgt.

  Vooral, die vrijheid!

  De drie tenten die we op dit moment verkopen of verhuren heten MILES, HOPPER en KHOSI.

  DeKHOSI is afgelopen jaar uitvoerig getest en blijkt een hele fijne aanvulling op ons assortiment. Hiernaast meer over de KHOSI.

  • De MILES is rechthoekig van vorm, met twee in – en uitgangen aan de beide zijkanten en twee raampjes aan hoofd- en voeteneinde
  • De HOPPER is een driehoekige tent, met één groot raam en twee uitgangen aan beide zijkanten

  Alle tenten zijn uitgerust met muggengaas, matras, vaste luifels, een montage kit én een ladder die desgewenst verlengd kan worden. Onder de matras ligt standaard een anti-condens mat (3D mesh). Voor de prinsesjes onder ons kan een traagschuim matras van 3,5 cm dik op de matras gelegd worden voor nog meer comfort. Er is namelijk genoeg ruimte in deze 2 typen tenten.

   

  De MILES en de HOPPER zijn zowel te koop als te huur. Ben je kleinbehuisd of heb je geen ruimte om de daktent op te slaan, dan is huren het handigst. Ook ideaal voor als je eens een keer een (test) weekendje weg mocht willen.

   

  Maar heb je een grote garage of andere opslagruimte dan zou ik je zeker adviseren om er één te kopen. Je kunt dan op ieder moment dat de zon doorbreekt, en jij van de zon wil genieten, er op uit met je eigen daktent!


  De MILES gaat middels vier gasveren omhoog en de HOPPER middels twee gasveren en heeft twee scharnieren aan de korte kant van de hard shell. Voor- of nadelen? Niet echt, het is maar net wat je zelf prettig vindt en wat je er leuk uit vindt zien. Eén dingetje, de HOPPER leent zich bij uitstek voor hele hoge auto's of busjes omdat deze daktent maar van één kant hoeft te worden dicht getrokken. Wil je meer weten of even proef liggen? Maak een afspraak, dan leg ik alles haarfijn uit.

   

  Sterk & slim

  · je krijgt echt top-gear: goed en degelijk spul, goed gemaakt, naar mijn eigen smaak en welbevinden.

  · de daktenten zijn sterk en slim in elkaar gezet met handige gadgets & extra's, zoals ventilatieroosters en een stevige ladder.

  De KHOSI

  Onze nieuwe baby!

   

  Als gepland hebben we inmiddels meerdere nachten met -10C of 28C in de KHOSI geslapen, te nieuwsgierig om ons door het weer te laten remmen. En ja, het was soms fris maar met onze goede slaapzakken een cool avontuur.

   

  Dus, de KHOSI is door ons goedgekeurd (en door velen na ons) en kan besteld worden. Wat bestel je dan?

   

  • De KHOSI is, om te zien, bijna een soft shell daktent echter in een harde shell
  • Deze daktent vouw je open, een gedeelte leunt dan op de ladder, naast je auto
  • Je slaapt dus niet zoals bij HOPPER en MILES in de lengte van de auto, maar haaks op het dak van de auto
  • De KHOSI heeft een bijna vierkante shell en klapt uit naar de zijkant waardoor het slaap oppervlak groter wordt. Het pakket op je dak is wel kleiner!
  De KHOSI is ook uitgerust met muggengaas, matras, montagekit en ladder. Deze daktent heeft een grote 'vaste' luifel en nog vele extra's die deze tent helemaal compleet maakt:
  • een super grote extra aanritsluifel (schaduw oppervlak van ca. 3x3,5 m)
  • 4 telescoop stokken, scheerlijnen en haringen
  • 3 verschillende opberg zakken/vakken voor schoenen en andere kampeer benodigdheden
  • 3D ventilatiemat onder de matras
  De KHOSI hebben we in tegenstelling tot onze eerste berichten toch verhuurd afgelopen zomer. Veel en vaak!
  Een groot succes, vandaar dat we alweer een stapje verder zijn gegaan en de Alu Khosi hebben ontwikkeld. De zelfde tent maar met een shell van aluminium. Te bezichtigen op diverse beurzen in 2020 of in onze showroom.
   
  En de kleuren? We hebben na lang wikken en wegen besloten om de KHOSI in 1 kleur te laten maken. Een mooie glimmende zwarte shell en de tent zelf van 2 typen legergroene stof, of is het een khaki kleur? Ik weet het niet maar we vinden dit mooi dus dit is wat het wordt;-)
   

   

   

  Ben ik de enige?

  Welnee!

   

  Nee, zeker niet. Maar wel de enige die de tenten zelf op basis van ervaring door ontwikkelt met nieuwe en betere materialen. Natuurlijk zijn er concurrenten op de markt zoals Maggiolina, Airtop en nog vele anderen, kijk gerust rond op internet en vergelijk.

  Ik hoop natuurlijk dat je daarna kiest voor één van Femkes Rooftop Tents van opjeautoslapen.nl

  Op basis van de persoonlijke benadering, de goede service en de aangename prijs. Bovendien, nemen we jouw suggesties mee bij het doorontwikkelen op dit reeds lang bestaande concept.

   

  Langzaam maar gestaag, naar mate wij meer produceren, verkopen of verhuren, vragen we met regelmaat om feedback van kopers en huurders. Deze feedback nemen we echt serieus en helpt ons bij het doorontwikkelen.

  Wat we het meeste horen is 'het is zo heerlijk simpel, geen ingewikkelde- of luxe fratsen'. Precies!

  Dat is ook wat we willen leveren. Een simpele doch comfortabele tent, voor elke outdoor liefhebber. En die nog op kleinere personenauto's past ook!

   

  Misschien is het nog even handig om uit te leggen dat er meer softshell tenten op de markt zijn dan hardshell tenten. Hier zit ook een aanzienlijk prijsverschil in. Een softshell is een tent geheel van stof, veelal een vierkant pakket op je dak dat kan worden uitgeklapt, een gedeelte komt dan als het ware naast de auto te hangen. Net als onze KHOSI maar dan met een harde shell. Een hardshell kan alleen maar omhoog en is vorm-vast, voorzien van een harde 'shell' die door middel van gasveren open en dicht gaat. Hardshells zijn qua slaapoppervlak (in ons geval) wat kleiner maar daarentegen sneller droog bij regen en aanzienlijk sneller qua inpakken en wegwezen.

   

  Liefdevol advies & service

  · ik heb me werkelijk OVERAL in verdiept, dus je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan je tips & advies geven.

  · het gaat om de liefde voor het kamperen: delen we die, dan ben je zó verkocht!

  · en, vergeet niet vast te reserveren voor zomer 2020, voorpret is de halve pret zegt men. Daar ben ik het zó mee eens;-)

   

 • In 2019 hebben we KHOSI aan jullie voorgesteld..........en dit blijkt een groot succes.

  Veel belangstelling en interesse. We hebben de daktent inmiddels een jaar lang getest.

  Zo leuk!!! Helemaal blij en overtuigd dat het een super tent is. Dus bestellen maar;-)

  Een aantal impressie foto's van de KHOSI, gemaakt door kopers of huurders

  Klein maar fijn en prima op een kleine auto te plaatsen.

  We zijn inmiddels na vele testnachten 100% tevreden, en wij niet alleen....

  Wil je een bestelling plaatsen of heb je vragen, mail ons.

  Romantischer kan het bijna niet, Khosi past zelfs op een kleine Toyota Yaris;-)

  Klein van buiten, groot van binnen.

   

   

  Tipje van de sluier, de Alu-Khosi. Stoer en sterk.

   

  Past nog steeds op kleine auto's hoor, maar nu ook geschikt voor het ruigere werk!

 • Photos & Videos

  Take a look and enjoy the view

  Super super blij!!

  Dank Gijs, voor al je enthousiasme;-)

  Onze grijze Miles in de bijrol bij 21"

  Let's go, let's make some sMILES

  Sky High in the Picos

  The best views are from the top

  Bird's eye view

  The best views are from the top

  Vissers, raar volk maar wel met passie!

  En dat begrijpen we helemaal

  Miles, Miles, Miles and Miles..............away

  Let's go, let's make some miles.

×
By purchasing at opjeautoslapen.nl and RTTCamping, you agree and accept the warranty and repair policies clearly stated below.

REPAIRS:
All repairs, other than zippers or stitching repairs, will be looked after by the owners of opjeautoslapen.nl or RRTCamping. The owners are capable of doing everything from assessing the issue to solving the problem within their power.

IMPORTANT NOTES:
The date of purchase is considered as the first date of a warranty claim. This same date of purchase determines the 2 year guarantee on our products, excluding zippers and stitching of our products.
All sales are final. Unit replacement is not possible due to change of color or product model indesicion.

By renting a rooftop tent from opjeautoslapen.nl or RTTcamping an obligatory deductible excess applies for all rental tents, of 500 euros, no matter the rental period. This is in addition to the agreed deposit of 400 euro as stated in the reservation agreement
×
By sharing your name, address, email and telephone number you are aware of our policy and agree to our policy stated below:
We, at opjeautoslapen.nl or RRTCamping, will not re-use, reissue, share or keep your personal information stated on your contract or invoice for any purposes in the future.