•  

  Op je (kleine) auto slapen in 1 van Femke's slimme daktenten, 

  tja, neem je eigen kussen en dekbed overal mee naar toe. De zomer kan beginnen. En ja natuurlijk, deze tent past op elke auto met dwarsdragers, echt waar! Op de pagina Facts, Tips&Tricks leg ik precies uit hoe het met het gewicht zit op je dak

   

   

  De vogels fluiten, de zon schijnt, de wind waait door de tent, droom maar lekker weg.....................er op uit, fietsen of wandelen

   

  Ik ben Femke, kampeerfanaat en reiziger in hart en nieren. Femke's slimme daktent is een superslim ding voor mensen die snel, makkelijk en comfortabel mooie plekjes willen verkennen met elke willekeurige personenauto, groot maar vooral ook klein. Ik bied 2 type tenten aan, de MILES en de HOPPER. Lees verder onder FEMKE’S DAKTENTEN. Deze daktenten heb ik samen met de makers (door)ontwikkeld op basis van eigen ervaringen en die van de gebruikers. Lees meer, koop er eentje of - als je niet genoeg opslagruimte hebt - huur er één voor een superleuke vakantie!

  Of heb je weleens nagedacht over een daktent delen? Met buren, familie of vrienden, hoe leuk is dat. Wij kunnen 'm in de koele winter maanden opslaan voor je!

   

   

  Hoe het begon

  Het begon allemaal met een kampeervakantie in Kroatië, op mijn favoriete eiland Hvar. De buren hadden een grote koffer op het dak van hun Ford Ka die vervolgens werd omgebouwd tot een waar 2-persoons bed. En dat in een paar minuten! De stoeltjes en het tafeltje kwamen uit de kofferbak en klaar waren ze.

  De volgende ochtend, toen ik wilde vragen of ik even in de tent van de buren mocht kijken, waren ze al weg. Voor dag en dauw, op weg naar een nieuw avontuur.

  Vrijheid

  Deze kampeerburen zetten mij aan het denken: het gevoel van ultieme vrijheid. Zo simpel en zo snel ergens een nachtje comfortabel slapen in je eigen bed, een 'penthouse' op je auto. Hier wilde ik wat mee doen. Eenmaal thuis begon de zoektocht en al snel bleek dat meer mensen deze manier van reizen ontdekt hadden. En dat er nog veel meer mensen zijn die deze manier nog niet ontdekt hebben. Deze mensen wil ik graag 'het dak op' helpen om dit gevoel van vrijheid ook te ervaren. Je hoeft alleen maar één van de tentflappen open te ritsen en je bent vrij.

   

  Filosofie

  Het is mijn ambitie om een daktent te kunnen leveren die 100% duurzaam is. Dat is op dit moment nog niet haalbaar. Dat vergt voor de nabije toekomst nog de nodige research. Maar inmiddels is de eerste stap gezet: de 'shell' van de tenten is van ABS. Dit materiaal is, in tegenstelling tot polyester/glassfiber, 100% recyclebaar.


  Voorlopig kies ik voor kleinschaligheid. Ik huur simpelweg een paar m2 voor de opslag, ik zorg dat er water is voor een kop koffie. Een houtkacheltje, de ANVIL, is er voor de frisse maanden in het voorjaar, als de echte avonturiers er weer op uit trekken om Femke's slimme daktent op te halen en op hun auto te monteren. Samen met andere kampeerliefhebbers dromen over mooie nieuwe bestemmingen en reisverhalen of ervaringen uitwisselen… wie wil dat nou niet?

  De tent

  Ik heb ervoor gekozen me te beperken tot twee types in één formaat, ook geschikt voor de kleinere personenauto. De eerste daktent heb ik geïmporteerd uit China. Dit exemplaar heb ik zelf met man en kinderen uitvoerig getest tijdens korte vakanties. Sommige vrienden zijn ook 'het dak op' geweest, met verschillende formaat auto's.


  Alle commentaar en suggesties heb ik doorgesproken met de producent. Zo is de kwaliteit van de ritsen verbeterd, de ventilatie in de tent (open en gesloten) is veranderd, het muggengaas is van een fijnere kwaliteit gemaakt, er komen misschien nog handvatten aan en zo zijn er vele andere kleine dingen aangepast en verbeterd. Allemaal hele praktische zaken die het comfort en de kwaliteit verhogen en daarmee bijdragen aan een zorgeloze vakantie.

  De MILES of HOPPER

  De twee tenten die ik momenteel verkoop of verhuur heten MILES en HOPPER.

  • De MILES is rechthoekig van vorm, met 2 in – en uitgangen aan de beide zijkanten.
  • De HOPPER is een 3-hoekige tent, met 1 groot raam en 2 uitgangen aan beide zijkanten.

  Alle tenten zijn uitgerust met muggengaas, matras, kleine luifels met bevestigingsmateriaal én een ladder die desgewenst verlengd kan worden. Onder de matras past, los bij te bestellen, een anti condens mat of een Froli bedsysteem.

   

  De MILES en de HOPPER zijn zowel te koop als te huur. Ben je kleinbehuisd of heb je geen ruimte om de daktent op te slaan, dan is huren het handigst. Ook ideaal voor als je eens een keer een weekendje weg mocht willen.

   

  Maar heb je een grote garage of andere opslagruimte dan zou ik je zeker adviseren om er één te kopen. Je kunt dan op ieder moment dat de zon doorbreekt en jij dat wil, er op uit met je eigen daktent!


  De MILES gaat middels 4 gasveren omhoog en de HOPPER middels 2 gasveren en 2 scharnieren aan de korte kant van de hard shell. Voor- of nadelen? Niet echt, het is maar net wat je zelf prettig vindt en wat je er leuk uit vindt zien. Eén dingetje, de Hopper leent zich bij uitstek goed voor hele hoge auto's of busjes omdat deze daktent maar van 1 kant hoeft te worden dicht getrokken.

  Ben ik de enige?

  Ben ik de enige die dit waanzinnige idee tot uitvoering brengt?

   

  Nee, zeker niet. Maar wel de enige die de tenten zelf doorontwikkelt met nieuwe en betere materialen. Natuurlijk zijn er concurrenten op de markt zoals Maggiolina en Airtop, kijk gerust rond op internet en vergelijk.

  Ik hoop dat je daarna kiest voor één van Femke's slimme daktenten van opjeautoslapen.nl vanwege het doorontwikkelen op dit reeds lang bestaande concept, de persoonlijke benadering, de goede service en de aangename prijs.

   

  Langzaam maar gestaag, naar mate wij meer produceren, verkopen of verhuren vragen we met regelmaat om feedback van kopers en huurders. Deze feedback nemen we mee bij het doorontwikkelen en zo mogelijk in de volgende bestelling.

  Wat we het meeste horen is 'het is zo heerlijk simpel, geen ingewikkelde- of luxe fratsen'.

  Dat is ook wat we willen leveren. Een simpele doch prima tent, voor elke outdoor liefhebber. En die nog op kleinere personen auto's past ook!

 • Kopen of huren

  Kopen of huren, beide opties hebben zo hun eigen voordelen. Denk er maar even over na.

  Kopen

  Echt je eigen bed!

  Prijs: € 1749 incl. btw voor de HOPPER en € 1799 incl. btw voor de MILES (hierboven zie je de MILES)

  De tent is uitgerust met muggengaas, matras en laddertje. Onder de matras ligt, los bij te bestellen, een anti-condens mat.

   

  Voor wie schaduw ambieert heb ik de KAJTO luifel a € 129,95 die je aan het dak van de tent kunt bevestigen door middel van een peeskoort en los te bevestigen peesrail a € 45,00 per stuk. Of check de SKADU luifel onder het kopje luifels, voor € 99,95 incl. 4 stokken. Zo zit je altijd droog of in de skaduw. Deze is evt. te voorzien van een peeskoord a 27,50 extra kosten en op bestelling.

   

   

  Wil je meer weten, bellen kan altijd.

  Huren

  En soms moet je delen!

  Huur: € 150 per week excl. dakdragers en beddengoed.

  Voor 3 nachten € 125.

  (hierboven zie je de HOPPER)

  Beddengoed kan ik desgewenst voor je regelen, dan stap je zo in een opgemaakt bed, tegen een kleine vergoeding

  Montage: wij helpen;-)

   

  Borg en eigen risico bedraagt € 400 per huurperiode.

  Let op! Je reservering is pas een boeking als ik 50% van de huurprijs en borg heb ontvangen.

  Vrolijke kleurtjes

  Een zwarte shell met een mooi kleurtje doek

  Sinds juni 2017 lever ik de zwarte ABS tenten in 2 typen en 4 kleuren; de MILES en de HOPPER.

 • Photos & Videos

  Take a look and enjoy the view

  Sky High in the Picos

  The best views are from the top

  Bird's eye view

  The best views are from the top

×
By purchasing at opjeautoslapen.nl and RTTCamping, you agree and accept the warranty and repair policies clearly stated below.

REPAIRS:
All repairs, other than zippers or stitching repairs, will be looked after by the owners of opjeautoslapen.nl or RRTCamping. The owners are capable of doing everything from assessing the issue to solving the problem within their power.

IMPORTANT NOTES:
The date of purchase is considered as the first date of a warranty claim. This same date of purchase determines the 2 year guarantee on our products, excluding zippers and stitching of our products.
All sales are final. Unit replacement is not possible due to change of color or product model indesicion.

By renting a rooftop tent from opjeautoslapen.nl or RTTcamping an obligatory deductible excess applies for all rental tents, of 500 euros, no matter the rental period. This is in addition to the agreed deposit of 400 euro as stated in the reservation agreement
×
By sharing your name, address, email and telephone number you are aware of our policy and agree to our policy stated below:
We, at opjeautoslapen.nl or RRTCamping, will not re-use, reissue, share or keep your personal information stated on your contract or invoice for any purposes in the future.